» 25 dkg fagyasztott vagy konzerv kagylóhús » 2 tojás » 3 evők. finomliszt » 5 evők. zsemlemorzsa és só » A sütéshez: » olaj » 25 dkg vöröshagyma » 15 dkg marinált paprika » 2 dl víz » fél csok. petrezselyem » 2,5 evők. porcukor » 1,5 kisk. só » fél mk. őrölt fekete bors » 5 evők. 10 %-os csemege ételecet » 5 evők. olaj
A kagylót megtisztítjuk, lemossuk, lecsöpögtetjük és besózzuk. Bepanírozzuk a lisztbe, a felvert tojásba és zsemlemorzsába, ebben a sorrendben, majd forró olajban 2-3 percig pirítjuk.
A vízbe beledobjuk a felvágott petrezselymet és sóval, borssal, porcukorral, ecettel ízesítjük. Az olajat is hozzáöntjük, majd a kagylót, a hagymakarikákat és a szeletelt marinált paprikát is beledolgozzuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom