Bejgli: receptHány személyre:
» 1 kg
liszt, 30 dkg
vaj, 7
tojássárgája
» 3 dl
tej, 2 ek.
cukor, 1 ,5 dkg élesztő, csipet
só» Diótöltelékhez:
» 50 dkg dió
» 15-15 dkg mazsola és birs
almasajt» 10 dkg datolya
» 10 dkg
cukor» 10 dkg ét
csokoládé» 3-4 dl
tej, ugyanennyi baracklekvár
» 1
alma» 1
citrom reszelt héja
» 4
tojásfehérje
» 1 csomag vaníliás
cukor, fél dl rum
» Máktöltelékhez:
» 30 dkg mák
» 15-15 dkg
méz és mazsola
» 5 dkg kandírozott
narancshéj
» 3 dl
tej és 3
tojásfehérje
» 3-4 ek baracklekvár
» 2
alma
A puha
vajat habosra keverjük és hozzátesszük a
tojássárgájákat, a
tejben felfuttatott élesztőt és a
lisztet apránként beleszórva megdagasztjuk.
lisztezett deszkán kinyújtjuk és meghajtogatjuk. Közben fél-fél órákat pihentetjük. A harmadik nyújtás után nyolc részre vágjuk és letakarva újabb fél órát pihentetjük, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
tejjel leforrázzuk a mákot és a diót és belekeverjük a hozzávalókat: datolyát apróra vágjuk, csokit tördelve,
almát lereszeljük. Ha túl híg, piskótamorzsát szórjunk bele. Végül a habbá vert
tojásfehérjéket is belekeverjük.
A tésztadarabokat egyenként késfok vastagságúra nyújtjuk, belettesszük a tölteléket, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
tojásfehérjével, megkenjük, megszúrkáljuk és még 15 percet pihentetjük. Újból megkenjük és előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>