A
lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a
vajat, a
mézet, a fűszereket, az egész
tojásokat és összedolgozzuk. Hűvös helyen, fóliába csomagolva egy órát állni hagyjuk.
Egy óra elteltével,
lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk és ka
rácsonyi formákkal kiszúrjuk. A te
tejét megkenjük
tejjel és sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőbe tesszük, ahol 180 fokon, 12-14 perc alatt szép világosra sütjük.
A mázhoz a
tojásfehérjéket felkeverjük, hozzáadjuk a
citromlevet és annyi por
cukorral keverjük össze, hogy olyan sűrű legyen, mint a
tejföl.
A kihűlt süteményekre nyomózsákkal rárajzoljuk a számokat 1-től 24-ig. A megmaradt darabokat ízlés szerint díszítjük. Amikor megszáradt a máz, tűvel vékony cérnát fűzünk a süteményekbe és fellógatjuk őket a fára.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>