A
lisztből, fél tk.
sóval és a
tojásokkal és az olajjal tésztát gyúrunk, majd becsomagoljuk és 1 órát pihentetjük. A húst felcsíkozzuk,
sózzuk,
borsozzuk és fűszer
paprikával fűszerezzük. Az új
hagymát vékony karikára vágjuk. A
fokhagymát finomra vágjuk. A
paradicsomot lecsöpögtetjük, és a levét felfogjuk, húsát felkockázzuk. A tésztát kinyújtjuk, és 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, majd
sós
vízben kifőzzük, és leszűrjük. Az
olívaolajat felhevítjük, és a pulykamellet minden oldalról megpirítjuk. Hozzáadjuk a
fokhagymát és megpároljuk. Beletesszük az új
hagymát, a
paradicsomot, és kevergetve 10 percig főzzük. Hozzáöntjük a
paradicsom levét, belecsepegtetjük a
citromlevet és
cukorral,
fahéjjal fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tésztát. Egy edényt ki
vajazunk, beleöntjük a tésztás keveréket, megszórjuk reszelt
sajttal és aranysárgára sütjük. A petrezselymet finomra vágjuk, és összekeverjük
oreganoval. Amikor a felfújt megsült, kiemeljük a sütőből, és megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>