Tonhalas kosárkák receptHány személyre: 2-4 személyre
» 4 közepes tésztakosárka
» 200 g konzerv
tonhal» 50 g frissen reszelt, enyhe ízesítésű francia
sajt» 250 ml
tej» 60 ml frissen facsart
citromlé
» 2 finomra vágott
mogyoróhagyma» 2 evőkanál fehér
liszt» 2 evőkanál
vaj» 1 evőkanál finomra vágott snidling
» 1
citrom finomra reszelt héja
»
só és frissen őrölt fekete
bors
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Süssük meg a kosárkákat 8-10 perc alatt ropogósra. A
vajon hirtelen süssük meg a
hagymát 2-3 perc alatt, adjuk hozzá a
lisztet és keverjük 1 percig. öntsük fel óvatosan a
tejjel, és keverjük simára, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a
sajtot, a
citromhéjat és a
citromlevet és az összetört
tonhalat. Forrósítsuk össze, majd
sózzuk,
borsozzuk meg. A kész keveréket kanalazzuk a kosarakba ,a te
tejüket szórjuk meg snidlinggel és tálaljuk.
Elkészítési idő 21-23 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>