Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Szósz:
Tegyük a kacsamellet egy edénybe, öntsük fel
vízzel és 5 percig főzzük. Szűrjük le a vizet, szedjük le a bőrét, a húst vágjuk csíkokra. Forrósítsuk fel az olajat, süssük benne a
fokhagymát és a
hagymát 3 percig, tegyük hozzá a húst és még 1 percig süssük, tegyük hozzá a
paradicsomot és az alaplevet, és pároljuk 5-10 percig.
A tésztát főzzük ki
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le, és adjuk a szószhoz. Ízesítsük
sóval és
borssal, keverjük hozzá az olajbogyót és a
zsályát, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>