A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük, és összetörjük. A gesztenyemasszát egy villa segítségével összenyomkodjuk, majd a krump
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és a kolbásszal együtt ledaráljuk. Ehhez hozzákeverjük a lereszelt hagymát, a sót, a borsot, a tojásokat és a
A hozzávalókat dolgozzuk össze, majd nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval szagassuk ki a tésztát, tegyük sütőpapíros tepsibe, és e
A hájat vízbe áztatjuk, lecsöpögtetjük, éles késsel elkaparjuk, majd áttörjük. 3-4 dkg-ot a liszthez adunk a tojásokkal és a borral együtt. Sóval ízesítj
Miután az élesztőt 1 dl langyos vízzel és cukorral megkelesztettük, a lisztet összekeverjük a tejföllel, a zsírral, a sóval, egy tojássárgájával és a felf
A liszthez hozzákeverjük a vajat, az aludttejet, a sót, a köménymagot és a szódabikarbónát. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Ezután egy po
Egy kicsi tejben az élesztőt megfuttatom.
Fontos hogy mindegyik alapanyag egyforma meleg legyen!
Egy tálban a hozzávalókat összerakom, bedagasztom, az olajat a le
A szalonnát ledaráljuk, majd egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a lisztet, a tejfölt, az élesztőt, a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, majd állni hagy
Ugrás a lap tetejére >>