Leszedjük a leveleket a
káposztáról, levágjuk az elhalt részeket. A
káposztaleveleket egy ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, megmossuk a leveleket majd leforrázzuk lobogó
vízben kb 20-30 másodperc alatt. Másik lobogó
vízbe tegyük bele a
rizst, amikor puha, leszűrjük. A vörös
hagymát és a
fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Egy tálba beletesszük a darált húst és a kockára vágott
hagymát,
fokhagymát. Meg
sózzuk, meg
borsozzuk, beletesszük a piros
paprikát, a leszűrt
rizst, a
tojást és kézzel összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal.A tepsi alját beterítjük a csíkokra vágott
káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos
rizs felét, majd ismét
káposztalevél következik, aztán a húsos
rizs másik fele, amit beborítunk
káposztalevéllel. Rákenjük a
tejfölt és a zsemlemorzsával beszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a te
teje szépen megpirul.
Szerző:
Kiss Judy Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>