Miután az élesztőt 1 dl langyos
vízzel és
cukorral megkelesztettük, a
lisztet összekeverjük a
tejföllel, a
zsírral, a
sóval, egy
tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel, és rétestésztát gyúrunk belőle, ha kell
víz hozzáadásával. 30 percig állni hagyjuk. A hájat ledaráljuk és habosra kavarjuk. Ezután 3 részre osztjuk, majd a vékonyra nyújtott rétestésztát megkenjük a háj egyharmad részével. Ezután felcsavarjuk és kissé összenyomjuk. Három részbe hajtjuk és negyed óráig hűvös helyen állni hagyjuk. Ugyanezt megcsináljuk a háj másik két harmadával is. A harmadik pihentetés után kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggattunk ki belőle és a te
tejüket megvagdossuk, majd
tojással megkenjük. Végül forró sütőben megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>