Egy tálba szórjuk bele a
lisztet, a
sót és az élesztőt, majd a közepére készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe az üregbe tesszük bele az olajat és a vizet, majd az egészből tésztát gyúrunk.
liszttel megszórt deszkán 10 percig dagasztjuk, majd egy olajjal kikent tálban lefedve 60 percig keltetjük. Ezt követően 8 kis pizzalapokat készítünk belőle. Egy serpenyőben pároljuk meg a
fokhagymát és a
paprikát kevés olajjal, majd ezt átöntjük egy turmixgépbe és a
bazsalikommal, a balzsam
ecettel és a fűszerekkel simára mixeljük. Ezzel kenjük meg a tésztákat, majd befedjük őket
sajttal, és meg is szórjuk még
borssal. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten 10 perc alatt készre sütjük. Végül a rukkolával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>