A
lisztet összekeverjük a
sóval, a közepébe mélyedést csinálunk, ide tesszük a szétmorzsolt élesztőt és hozzáöntünk fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos vizet és az olajat. Amikor feldobta az élesztőt, ledagasztjuk a tésztát, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Serpenyőben
olívaolajon üvegesre sütjük a
mogyoróhagymát és a
zellert. Hozzáadjuk a felkockázott halat,
paradicsomot, illetve
borsot és
sót szórunk rá. Beletesszük a
bazsalikomot és a
fokhagymát is, majd ezután 5 percig főzzük alacsony hőfokon, többszöri keverés mellett. A kinyújtott tésztát olajos sütőlapra tesszük, a tészta te
tejét meglocsoljuk egy kevés
olívaolajjal és rátesszük az elkészített ördöghalas ragut. Megközelítőleg 30 percig sütjük előmelegített sütőben, 220 fokon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>