Első lépésként elkészítjük a
paradicsomszószt, amely a következőképpen történik: felmelegített olajban a vörös
hagymát üvegesre sütjük, ehhez adjuk hozzá a magozott és héj nélküli
paradicsomot, kakukkfüvet,
tabasco szószt, babérlevelet, az apróra vágott
fokhagymát. Ízesítjük
sóval,
borssal, majd többszöri keverés mellett fél óráig főzzük. Ha már kellőképpen elfőtte a levét, kivesszük a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd hűtés után a
paradicsomszószunkat mixerrel kikeverjük. Ezután kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az előbb elkészített szósszal, erre kerül a felszeletelt
paradicsom, kis darabokra vágott
sonka és a szeletelt vörös
hagyma. Te
tejére kerül a
mozzarella. 15 percig sütjük 220 fokra előmelegített sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>