Kacsamellet megmossuk, majd 3 percre lobogó
vízbe mártjuk. Ezután kivesszük és jól leszárítjuk.
A
szójaszószt elkeverjük a
mézzel és kevés
sóval, majd a kacsát bedörzsöljük vele, és 24 órán keresztül hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivéve ismét bedörzsöljük a páccal.
A kacsamellet a
zellerzölddel együtt tepsibe tesszük, majd kevés
vízzel meglocsolva a sütőben megsütjük. Közben meglocsoljuk a
mézes
szójaszósszal.Amikor ropogósra sült, kivesszük, kicsontozzuk, és a húst vékony szeletekre vágjuk.
Közben elkészítjük a palacsintatésztát a
rizslisztből, a
tojásból és
vízből. Szezámolajjal és kevés
sóval ízesítjük, majd forró olajon palacsintákat sütünk belőle.
A répát,
uborkát,
paprikát vékony csíkokra vágjuk és összeforgatjuk, majd félretesszük. A
hagymákat 5 cm-es darabokra vágjuk, a két végét szálirányban bevagdossuk. Jeges
vízbe tesszük, ebben szépen szétnyílik.
A hoisinmártás kétharmadát a csirkealaplével,
cukorral elkeverve felforraljuk, a tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott
hagymát.
A palacsintákat megkenjük a megmaradt hoisinmártással, zöldséget és kacsahúst teszünk rá, majd felcsavarjuk és tányérra tesszük.
A mártást külön edényekben tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>