Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a cukrot, a
tejet, a
tojást és a
tejszínt. A
vaj felét megolvasztjuk, kikenünk vele egy palacsintasütőt, majd ebben megsütjük a palacsintákat. Eközben a maradék
vajhoz hozzákeverjük a likőrt, a
narancs levét és héját, az egészet felforraljuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor beletesszük a
narancsszeleteket, majd az egészet félretesszük. Egy másik tálban a megolvasztott csokit összekeverjük a
tejjel, 2 ek.
vajjal, a sziruppal és a
kakaóval. A palacsintákat kettesével tányérra tesszük negyedbe hajtogatva, rátesszük a nektarinos keveréket, megszórjuk a
mandulával, majd a csokisziruppal meglocsoljuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>