A
liszttel összekeverjük a sütőport, hozzáadjuk a
vajat, a tehéntúrót, majd az egészből tésztát gyúrunk. Ezután nyújtjuk, félbehajtjuk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük, majd a folyamatot még háromszor megismételjük. Amikor ez megtörtént, kinyújtjuk és beletesszük egy pitesütőformába. Rászórjuk a felkockázott
sonkát és a szeletelt
paradicsomot, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, a
sóval és
borssal. A creme fraiche-t a felkarikázott vörös
hagymával és az összezúzott
fokhagymával, valamint a
tojással alaposan összekeverjük és ízlés szerint
sózzuk,
borsozzuk, majd az egészet ráöntjük a
paradicsomra. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>