A
citromokat mossuk meg és reszeljük meg a héjukat. vágjuk félbe, és facsarjuk ki a héjukat. A
tojásokat válasszuk ketté. A cukrot, a reszelt
citromhéjat és a
citromlevet tegyük egy edénybe és kezdjük el melegíteni. Amikor forr, öntsük a
tojássárgákra, és keverjük össze habverővel. Tegyük vissza a tűzre és lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik. Verjük fel a
tejszínt, adjuk hozzá a porcukrot, keverjük össze, és keverjük bele a
citromos krémet is. a
tojásfehérjéket verjük kemény habbá a késhegynyi
sóval, majd keverjük ezt is óvatosan a krémbe. Osszuk el poharakban, és hagyjuk állni 4 órát hűtőben.
hidegen tálaljuk.
Mindössze 40 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>