Zöldséges lasagnehalom pestóval receptHány személyre: 4 személyre
» lasagne:
» 400 g friss lasagne
» 60 g zsenge
spenótlevél
» 4 érett
paradicsom, vastag szeletekre vágva
» 6
mozzarellagolyó, vastag szeletekre vágva
» 8 friss
bazsalikomlevél
» pesto:
» 2 gerezd
fokhagyma» 2 evőkanál fenyőmag megpörkölve
» csokor
bazsalikomlevél
» 2 evőkanál
parmezán sajt, lereszelve
» 125 ml extraszűz
olívaolaj
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Pesto:
Turmixoljuk apóra a
fokhagymát, a fenyőmagot, a
bazsalikomot és a
parmezánt robotgépben. Amíg a gép forog lassan adjuk hozzá az olajat, és keverjük, míg sima lesz.
Vágjuk fel a tésztát 30x7 cm-es négyzetekre. Főzzük ki
sós, forrásban lévő
vízben 3-4 perc alatt, és szűrjük le. Tegyünk minden tányérra egy tésztalapot, rakjunk rá
spenótlevelet és egy-egy
bazsalikomlevelet és egy kanál pestót.
Mindegyikre rakjunk egy másik tésztalapot, majd még egy réteget mindenből. A te
tejére egy nagy kanál pestót kanalazzunk, és tálaljuk.
Elkészítési idő 50 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>