A tészta készítése az élesztő feloldásával kezdődik, amit 1 és 1/4 csésze langyos
vízben végzünk el. Amikor ez megtörtént, beleöntjük a
lisztbe, a
sóval és a
vajjal együtt. Jó alaposan összedagasztjuk, majd meleg helyen megkelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket, amely a következőképpen történik: a
vízbe beáztatott száraz kenyeret kicsavarjuk, hozzátesszük a darált húshoz, majd ehhez kerül még a
tojás,
só,
bors, piros
paprika, az apróra vágott vörös
hagyma és a fűszernövény-keverék. Kinyújtjuk a megkelt tésztát, beletesszük az előzőleg elkészített töltelékanyagot, majd a hosszabbik oldalától elindulva feltekerjük. Majd így, töltött állapotban tovább kelesztjük, míg kétszeresére nem dagad. Végezetül megkenjük
tejjel a tészta te
tejét, majd bevagdossuk azt. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>