A
lisztet összegyúrjuk a
tojással és annyi
vízzel, hogy galuskatésztát kapjunk. Hozzáadjuk a felaprított
petrezselyemzöldet, az összezúzott
fokhagymát,
sót és a
borsot. A
gombát megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A
hagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk,
sóval ízesítjük, majd rátesszük a
gombát, és fedő alatt készre pároljuk. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a felét a tésztához adjuk.
sós vizet forralunk, belekeverünk 1 kiskanál olajat majd beleszaggatjuk a galuskákat. Kifőzzük, és meleg
vízzel leöblítjük. A többi
gombát visszatesszük a kályhára és behabarjuk 2 dl
víz, a
tejföl és 1 evőkanál
liszt keverékével. Belekeverjük az ételízesítőt, felfőzzük, majd a galuskákhoz tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>