Elkészítés: A kettétört makaróni szálakat megfőzzük
sós
vízben. A
hagymákat finomra kockázzuk, a
paradicsomokat, a
padlizsánt és a cukkínit felszeleteljük. Serpenyőben 2 ek olajat felhevítünk. Ebben a
fokhagyma felét, a a cukkínit és a
padlizsánt megpirítjuk, meg
sózzuk, meg
borsozzuk, majd kivesszük.A maradék olajat a visszamaradt zsiradékba öntjük. A vörös
hagymát, a maradék
fokhagymát és a darált húst ebben megpirítjuk,
sóval
borssal,
fahéjjal és
oregánóval ízesítjük. A konzerv
paradicsommal felöntve kb 5 percig főzzük. A
tojásokat
sóval ,
borssal,
szerecsendióval ízesítjük. A megfőtt és lecsöpögtetett makaróni felét tűálló tálba halmozzuk, rárétegezzük a húsos masszát a zöldségeket és a maradék makarónit. A
tojással leöntjük és a
parmezánsajttal leszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>