A
gombár megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.
sós
vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A
paradicsom héját megvágjuk, leforrázzuk, meghámozzuk, a húsát felkockázzuk. A tésztát
sós
vízben kifőzzük. A
sonkát csíkokra vágjuk, a
hagymát finomra kockázzuk. A tésztát leszűrjük és leöblítjük. Az olajat felhevítjük, és megpároljuk benne a
hagymát, majd hozzáadjuk a
sonkát, a
paradicsomot és a
cukorbor
sót, és kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a
gombát és még 4-6 percig kevergetve pároljuk. A turbolyát megmossuk és finomra vágjuk. A felét hozzákeverjük a mártáshoz, és melegen tartjuk. A
fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk a
fokhagymaprésen. A
vajat felhevítjük, és hozzáadjuk a
fokhagymát. Gőz fölött habosra keverjük a
tojássárgáját, a bort és a
citromlevet. A
vajat kevergetés mellett kanalanként hozzáadjuk. A tésztát összekeverjük a mártással és a zöldséggel, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>