A mazsolát tegyük a rumba, majd fél óra után csöpögtessük le.
A
tojásokat egy habverővel jól verjük fel. A
tejet keverjük össze az élesztővel, a por
cukorral és a
sóval. Borítsuk egy deszkára a
lisztet és öntsük rá a felvert
tojást, valamint a
tejes keveréket. Gyúrjuk 5 percig, tegyünk a te
tejére
vajdarabokat, fedjük le nedves ruhával és pihentessük fél órán át. Ezután gyúrjuk össze a mazsolával és kanalazzuk egy
vajjal kikent koszorúformába. Rakjuk meleg helyre pihenni 40 percig, majd előmelegített sütőben közepes lángon negyed óra alatt süssük meg.
A cukrot dolgozzuk össze fél liter
vízzel és főzzük 20 másodpercig, majd adjunk hozzá 3 evőkanál rumot. Ha a sütemény kihűlt öntözzük meg a sziruppal.
A baracklekvárt hevítsük fel fél deci
vízzel és kenjük be a koszorút, a te
tejét pedig dekoráljuk kandírozott gyümölcsökkel, valamint
tejszínhabbal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>