Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, a
sáfrányt és a vizet, majd villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Szósz:
Forrósítsuk fel az olajat és a
vajat egy serpenyőben, süssük benne a báránycombot. amíg barna nem lesz, kb. 7-8 perc. Öntsük hozzá a bort vagy a sherryt, és addig főzzük, amíg elpárolog.
sózzuk,
borsozzuk. Vegyük a lángot alacsonyabbra, és pároljuk kb. 1 órát. Időnként öntsük fel alaplével. Vegyük ki a bárányt, szedjük le a húst és vágjuk csíkokra. Tegyünk a serpenyőbe 3 evőkanál alaplevet, tegyük hozzá a
hagymát és pároljuk 5 percig. Keverjük hozzá a húst és pároljuk még 5 percig. A
lisztet keverjük bele 500 ml alaplével együtt. Adjuk hozzá a
salátát, a
majoránnát, a
sáfrányt, majd
sózzuk és
borsozzuk. főzzük alacsony tűzön 5 percig. A tésztát főzzük ki
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és tegyük egy tálba, és kanalazzuk rá a szószt. Keverjük jól össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 2 óra.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>