Kolbászos-gombás pappardelle receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g friss, házi pappardelle vagy bolti
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 1 evőkanál
vaj» 1 közepes fej
hagyma, felaprózva
» 350 g olasz kolbász, bőre nélkül összetörve
» 30 g szárított
vargánya» 10 percre meleg
vízben áztatva, összevágva
» 60 ml száraz
fehérbor» 1 konzerv
paradicsom a levével (400 g)
» 2 levél
zsálya, felaprózva
»
só és frissen őrölt
bors» 30 g
parmezán sajt frissen reszelve
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Forrósítsuk fel az olajat és a
vajat, adjuk hozzá a
hagymát, és süssük 3 percig. Tegyük bele a kolbászt és süssük még 5 percig, majd adjuk hozzá a
gombát és a bort, és addig főzzük, míg a bor elpárolog. Keverjük hozzá a
paradicsomot és főzzük 20 percig. Szórjuk bele a
zsályát, és ízesítsük
sóval és
borssal.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és tegyük a szószhoz. Süssük még az egészet 1 percig, szórjuk meg
parmezánnal és tálaljuk.
Elkészítési idő 80 perc.
nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>