Magozzuk ki a tököt, és vágjuk 1 cm-es kockákra. Forrósítsunk fel 3 ek.
olívaolajat, és dinszteljük meg benne a
fokhagymát és a
hagymát. Adjuk hozzá a
petrezselyem felét, és pirítsuk meg. Tegyük hozzá a tököt, ízesítsük
sóval,
borssal,
szerecsendióval, majd ezt is pirítsuk meg. Öntsük a levest felét a fazékba, forraljuk fel, majd főzzük 10 percig, míg a tök meg nem puhul.
Tegyük rá a pármai
sonkát, és főzzük 2 percig.
Forraljunk
sós vizet, főzzük meg benne a tésztát. Szűrjük le és tegyük előmelegített tálra.
Keverjük a
tejszínt a tökhöz és a
sonkához, és melegítsük meg. Rakjuk a tésztára és szórjuk meg
parmezánnal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>