a
burgonyát megfőzzük, és megpucoljuk, majd kihűlés után
burgonyanyomón átnyomjuk. A
lisztet, a búzadarát, a
sót és a
tojássárgáját összegyúrjuk, és beledolgozzuk a
burgonyát is. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjnyi vastagságú hengereket formálunk és 2 cm-es darabokra vágjuk. A
paradicsom héját bevágjuk, leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és apró kockára vágjuk. A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk és felhevített olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a
paradicsomot, és 10 percig pároljuk.
sóval,
borssal és
rozmaringgal ízesítjük. A tésztát
sós
vízben kifőzzük. A
bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. A tésztát leszűrjük és a mártással leöntve tálaljuk.
bazsalikommal megszórjuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>