» 1 kg nagy garnélarák » 40 g pirított, összetört mogyoró » 20 g friss korianderlevél » 10 g friss mentalevél » 125 ml frissen facsart lime-lé » 2 hosszában vékony szeletekre vágott uborka » 2 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 2 finomra vágott citromfűszár » 2 vékonyra szeletelt, piros csili » másfél evőkanál barna- vagy pálmacukor » 2 teáskanál ázsiai halszósz » 3 evőkanál mogyoróolaj
Keverjük össze a citromfüvet, a lime-levet, az olajat, a cukrot, a halszószt és a csilit. Keverjük addig, amíg a cukor elolvad. Tegyünk félre fél dl-t. Tegyük a rákokat a keverékbe, rázzuk jól össze, és hagyjuk 10 percig pácolódni. Olajozzunk ki egy grillserpenyőt és melegítsük fel. A rákokat adagonként, rázogatva süssük 2 percig, majd tegyük tálra őket. Tegyük egy tálba az uborkát, a hagymát, a koriandert és a mentát. Locsoljuk meg a félretett citromfüves keverékkel. Rázzuk össze. A rákokat és az uborkát helyezzük salátástálra, szórjuk meg mogyoróval és tálaljuk.
Elkészítési idő 26 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom