Tengeri rákos-articsókás egytál receptHány személyre: 8 személyre
» 20 dkg
gomba, felszeletelve
» 15 dkg
vaj» 25 dkg darabos és pelyhes tengeri rák
» 10 doboz konzerv
articsókaszív, lecsöpögtetve és
» durvára vágva
» 3 dkg sima
liszt» 3 dl hab
tejszín vagy sovány
tejszín
» 1 dl száraz sherry
» 1 evőkanál Worcestershire mártás
» finom tengeri
só és őrölt fekete
bors, ízlés
» szerint
» negyed kiskanál piros
paprika» 5 dkg frissen reszelt
parmezán sajt
A sütőt 175 fokra melegítjük. A
gombát 5 dkg
vajon puhára pároljuk, majd egy 3,5 l-es üvegtálba helyezzük a rákkal és az
articsókaszívvel. A
vajat, ami maradt megolvasztjuk, és a
lisztet megpezsgetjük rajta, és 3 percig pirítjuk. Apránként beleöntjük a
tejszínt, és sűrűre keverjük. Ezután a sherryt és a Worcestershire mártást belecsorgatjuk,
sózzuk, bor
sózzuk,
paprikázzuk. A mártást ráöntjük a tálban lévőkre, a te
tejére a reszelt
parmezánt tesszük, és 35-40 perc alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>