» a jezebel mártáshoz: » 1 üveg narancsdzsem » 5 evőkanál barna mustár » 5 evőkanál reszelt torma » a garnélarákhoz: » 1 evőkanál őrölt vörös bors, 1 kiskanál finom tengeri só » 1,5 kiskanál pirospaprika, 1,5 kiskanál őrölt fekete bors » 1,5 kiskanál fokhagymapor, 2 csipet vöröshagymapor » 2 csipet őrölt, szárított kakukkfű » 2 csipet szárított oregánó » 20 dkg sima liszt » 1 evőkanál sütőpor » 2 nagy tojás, felverve » 1,5 dl sör » 30 dkg szárított kókuszpehely » olaj, a sütéshez » 4 tucat nagy, megtisztított és kizsigerelt » garnélarák, farokkal együtt, leöblítve és » megszárítva
A mártás hozzávalóit összekeverjük, és félretesszük. A fűszereket, a lisztet, a sütőport összekeverjük, és a felét egy másik tálba áttesszük. A második tálban a lisztes keverékkel a tojást és a sört tejszínsűrűségű tésztává dolgozzuk. A kókuszt egy harmadik tálba szórjuk. 10 cm magasan olajat öntünk egy serpenyőbe, és amikor forró lesz a rákokat a lisztes keverékben megforgatjuk, majd sörtésztába mártjuk, végül a kókuszba. Aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, és a jezebel mártással kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom