Fokhagymás, fehérborsos, tárkonyos kagyló receptHány személyre: 4 személyre
» 2 kg kagyló
» 325 ml száraz
fehérbor» 250 ml halalaplé vagy kagylólé
» 3 vékonyra szeletelt
mogyoróhagyma» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 2 evőkanál durvára vágott
tárkonylevél
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj» frissen őrölt fekete
bors» ropogós kenyérszeletek és zöld
saláta a tálaláshoz
Forrósítsuk fel az olajat, a
hagymát és a
fokhagymát puhítsuk meg benne 3 perc alatt. Öntsük fel a
fehérborral és az alaplével és keverjünk bele 1 evőkanál
tárkonyt. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon 10 percig főzzük. Tegyük bele a kagylókat, tegyük a lángot nagyobbra, takarjuk le és főzzük meg a kagylókat, időnként megrázogatva. Vegyük ki őket, amik nem nyíltak ki dobjuk el. A főzőlevet szűrjük le,
borsozzuk meg és öntsük a kagylókra. Szórjuk meg tárkonnyal, majd ropogós kenyérrel és
salátával tálaljuk.
Elkészítési idő 27 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>