Sonkás-gombás sült vastag csőtészta receptHány személyre: 6 személyre
» besamelmártás:
» 3 evőkanál
vaj» 3 evőkanál sima
liszt» 500 ml
tej» 40 g
parmezán sajt, lereszelve
» sütéshez:
» 3 evőkanál
vaj» 60 g
parmezán sajt, lereszelve
» 150 g fehér
gomba, vékonyan szeletelve
» 90 g
sonka kockára vágva
» 500 g rigatoni vagy más, csőtészta
» 150 g prosciutto, csíkokra vágva
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
vajazzunk ki egy sütőedényt.
Mártás:
Olvasszuk fel a
vajat alacsony tűzön, keverjük bele a
lisztet, majd apránként adjuk hozzá a
tejet kevergetés mellett. Főzzük sűrűre. keverjük hozzá a
parmezánt és tegyük félre.
Sütéshez:
Olvasszunk fel 2 evőkanál
vajat közepes tűzön, adjuk hozzá a
gombát és süssük benne 5 percig. Tegyük bele a
sonkát és 5 perc alatt süssük ropogósra.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, szűrjük le és tegyük félre egy sütőedénybe. Tegyük rá a
gombát és a
sonka felét. Locsoljuk meg a mártással, majd ismételjük meg a rétegezést.
Szórjuk meg a maradék
parmezánnal és csepegtessük meg a maradék
vajjal. Süssük 10-15 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 70 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>