» a laksakrémhez: » 2 evőkanál olaj » fél kiskanál őrölt kurkuma » 2,5 cm friss gyömbér, reszelve » 1 szál citromfű, a gyökér felőli vége levágva, » késsel összezúzva és 2,5 cm-es darabokra vágva » 3 gerezd fokhagyma, zúzva » 2 apró thai vagy serrano csilipaprika, kimagozva » és feldarabolva » 2 evőkanál olaj » 12 nyers, óriás garnélarák vagy nagy tigris- vagy » királyrák, megtisztítva, páncéljuk és fejük félretéve » 9 dl víz » 1 l száraz fehérbor » 20 dkg vöröshagyma, finomra vágva » 2 kaffer zöldcitrom levele, friss vagy mélyhűtött » 1 doboz kókusztej » 30 dkg finom, száraz rizstészta vagy cérnametélt megfőzve » 2 tucat friss éti kagyló, lesúrolva és szakálla eltávolítva » finomra aprított korianderlevelek és újhagyma, a díszítéshez
A laksakrém hozzávalóit turmixgépben simára keverjük. A leveshez egy lábosban 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és a rákpáncélokat és fejeket élén rózsaszínre pirítjuk. Ezután a vizet és a bort ráöntjük, felforraljuk, és addig főzzük, míg a felére forr. A levét leszűrjük, a kemény darabokat kidobjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és a hagymát megpirítjuk benne. A laksakrémet addig keverjük ,míg jól összeáll. A ráklevet, a kaffer zöldcitrom-leveket, a kókusztejet és a szójaszószt belekeverjük, és felforraljuk. A főtt tésztát, a kagylót beletesszük, lefedjük és addig főzzük, míg a rákok rózsaszínek lesznek, és a kagylók kinyílnak. Korianderrel és újhagymával díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom