Elkészítési idő: kb 70 perc
Energiatartalom: 476 kcal/1997 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 250 fokra, légkeverés esetén 230 fok is elegendő. A homárt közben vegyük ki a fagyasztóból, hogy felengedhessen. Ha ez megtörtént körül belül 750 ml vizet forraljunk fel, és ebben főzzük meg a homárt kb negyed órán át. Majd ha már kissé megpuhult, kivehetjük és lecsepegtetés után vágjuk félbe. Így hozzáférhetünk homár húsához, amit vegyünk ki. Ne feledkezzünk meg a farokról és az ollókról sem. A homár húsára csorgassunk kis
citromlevet, a páncélokat pedig egyenlőre csak tegyük félre.
Egy serpenyőben hevítsünk fel
vajat majd ebben kevergessük kicsit meg a vörös
hagymát. Közben az étkezési keményítőt és a
tejszínt keverjük össze, míg sima nem lesz, majd öntsük rá a
hagymára. Hagyjuk felforrni, miközben kevergetjük, és így főzzük 3-4 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezután a
tojássárgákat keverjük el a sherry-vel, és ezt is adjuk hozzá a serpenyő tart
almához, majd jó alaposan keverjük össze vele. A mártást ízesítsük
sóval és
borssal.
A
gombát mossuk és tisztítsuk , majd szeleteljük fel. Egy serpenyőben hevítsünk fel
vajat, és ebben pirítsuk meg a csiperkét 5-6 percig. Ha ezzel elkészültünk hozzáadhatjuk a mártáshoz a homár húsával együtt. Lassan és óvatosan forgassuk össze őket, mert a homár húsa könnyen szétesik a főzés után. Az így kapott masszát töltsük bele a homár páncéljába. Majd vegyünk elő sütőlemezt és a megtöltött páncélokat helyezzük rá, a te
tejüket szórjuk meg némi
sajttal. Az előmelegített sütőben süssük meg a homárokat körül belül 15 percen át. Ha elkészült, tálalhatjuk. Köretként tálaljunk fel hozzá pirított kenyeret és
vajat.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>