» 1 adag kész omlós tészta (30 dkg) » 10 dkg bébipaparaj, felaprítva » 20 dkg főtt homárhús, összedarabolva » 5 dkg lilahagyma, felkockázva » 5 dkg piros húsú kaliforniai paprika, felokokázva » 20 dkg Gruyére vagy ementálisajt, reszelve » 4 nagy tojás » 30 dkg tejszín vagy tejföl » fél kiskanál finom tengeri só » fél kiskanál frissen őrölt fekete bors
A sütőt előmelegítjük(230 fok). A tésztával egy 23 cm-es piteformát kibélelünk, villával megszurkáljuk, és 5 percig sütjük. Ezután a sütőt 170 fokra mérsékeljük. A parajt a tészta aljába tesszük, rá a homárt, majd a lilahagymát ás a paprikát. A tetejére sajtot szórunk. A tojást, a tejszínt, a sót és a borsot összekeverjük, és ráöntjük az egész tetejére. A sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük. Ha kész, 15 percig állni hagyjuk, majd cikkekre vágva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom