A feldarabolt kacsát meg
sózzuk. A
hagymát felaprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, majd
vajat forrósítunk és az egészet néhány percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a
paradicsompürét és a húst, majd
zsírjára pirítjuk. A
szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a húsra tesszük. Felengedjük a borral, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben néha megrázzuk az edényt. Utána a húst kiszedjük, a visszamaradt léhez hozzáadjuk a
liszt és
zsír keverékét. Belekeverjük az előzőeg kimagozott csereznyét, a cukrot,
citromhéjat és
fahéjat, majd felforraljuk, és a hússal tálaljuk.
Mogyoró
burgonya készítése: a
burgonyából
karalábévájó segítségével kis gömböket vájunk, és forró
zsírban megsütjük őket.
sóval ízesítjük, és aprított
petrezselyemmel meghintjük, majd a hús mellé tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>