Kacsa narancsos-karamellás ecettel receptHány személyre: 4 személyre
» 4 bőrös kacsamell
» 2 ek. tengeri
só»
narancsos-karamellás
ecet:
» 1/4 csésze
cukor» 3 ek. vörösbor
ecet» 1/3 csésze csirkealaplé
» 1
narancs, 4 csík a héjából és a kifacsart leve
» 1 csillagánizs, fél
fahéjrúd
» 1 piros thai csili hosszában kettévágva és kimagozva
» Radicchio:
» 2 fej radicchio
» 1
narancs meghámozva és cikkekre szedve
» 1/3 csésze dióbél megpirítva
» 1 tk.
szezámmag megpirítva
» 2 ek. vörösbor
ecet, 1 tk. dijoni
mustár» 3 ek. dióolaj
»
só és frissen őrölt
bors
A kacsa bőrét vágjuk be cikcakkosan, és dörzsöljük be
sóval. Tegyük egy órára a hűtőbe. Mossuk le a
sót, és papírtörlővel töröljük át. Melegítsük elő a grillsütőt.
Melegítsük fel az
ecetet és a cukrot, és főzzük még 10 percig. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és főzzük sziruposra. szűrjük át. és tartsuk melegen.
A kacsát grillezzük meg először a bőrös oldalával lefelé, majd fordítsuk meg, és süssük tovább. Tegyük tányérra, és tartsuk melegen.
Radicchio:
Vegyük le a külső leveleket, a többit tépkedjük össze. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a
narancsot, a diót és a
szezámmagot. Keverjük össze a
mustárt és az
ecetet. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd
sózzuk és
borsozzuk. Öntsük a
salátára, és forgassuk össze. A húst szeleteljük fel, és tálaljuk az
ecettel és a
salátával.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 30-35 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>