Tisztítsuk meg a sertésszüzeket, majd hosszában,vékony, éles pengéjű késsel szúrjuk fel és fűszerezzük
sóval,
borssal ízlés szerint. Az aszalt
szilvát áztassuk be vörös borba, majd durvára vágjuk fel. Tegyük egy keverőedénybe és adjuk hozzá a pirított
mogyorót. Az egészet alaposan dolgozzuk össze és már kész is a töltelék a sertésszüzekhez. A tölteléket töltsük bele és a szüzek végét tűzzük össze és szórjuk meg rózsa
borssal. Fegjunk egy tepsit és olajozzuk ki, majd fektessük bele a töltött sertésszüzeket és 200 fokon sütőben kb. 25-30 percig süssük. A visszamaradt zsiradékon karamellizáljuk a
mézet. Az
almát vágjuk cikkekre fel és dobjuk rá a
mézre, piírtsuk át és ízesítsük a
citrom levével valamint a
fahéjjal. Tálaláskor tányérra halmozzuk a sült
almát és mellé fektetjük a felszeletelt, töltött sertésszüzet. Boldog Valentin napot!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>