A kacsát feldaraboljuk, a
sárgarépát,
hagymát és
zellert kis kockákra vágjuk. A
zsályát és a
rozmaringot felaprítjuk. A
paradicsompüréhez hozzáadunk fél dl vizet.
3 dl olajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a húst és a belsőségeket. Jól megpirítjuk, majd felengedjük a borral. A
fokhagymát összezúzzuk, és amikor a bor elfőtt, a
paradicsompürével és a fűszerekkel együtt belekeverjük. Lefedjük és lassan megpároljuk. Időnként kevés húslevessel felengedjük.
Amikor megpuhult, kivesszük a húst, és melegen tartjuk.
A belsőségeket felaprítjuk, majd belekeverjük a leszűrt
pecsenyelébe, felforraljuk, és rászórjuk a felaprított petrezselymet.
A tésztát megfőzzük, tálra rendezzük, ráhintjük a maradék olajat, majd a rátesszük a ragut, és reszelt
sajtot szórunk rá.
A kacsahússal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>