A fácánmelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, majd a fűszerekkel megszórjuk. A
vajban átsütjük, majd egy ki
vajazott jénaiba tesszük őket. Ezután fogunk egy tálat, beletesszük a
tejfölt, a
tojássárgájákat, a felaprózott
hagymát, a lereszelt
sajtot és a
sót. Az egészet alaposan elkeverjük, majd eloszlatjuk a húson. Így sütőbe tesszük, és készre sütjük. Eközben a körtéket megpucoljuk, elfelezzük, majd a
citrommal bedörzsöljük. A vörösbort egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a körtéket, és így puhára pároljuk őket. A körtékbe töltjük a
konyakos áfonyát, majd sütőben átmelegítjük őket. Végül ezeket a hússal és valamilyen körettel együtt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>