A fácánt
sóval,
borssal,
majoránnával ízesítjük, majd befedjük a
szalonnával, és megkötjük. Így
vajon megpirítjuk, és félretesszük. A megmaradt zsiradékba tesszük a felcsíkozott zöldségeket, a felkarikázott
hagymát, a babérlevelet és az összepréselt
fokhagymát. Felöntjük a
paradicsomszósszal, az egészet alaposan elkeverjük,
sózzuk,
borsozzuk, majd beletesszük a fácánt, 2 tk.
vajat, a
fehérbort, és így lefedve magas fokozaton másfél órát sütjük. Ezután a
vajon megpirított
liszthez keverjük a pecsenyelevet és kevés bort, forrás után leszűrjük, majd a
mustárral,
citromlével és
tejföllel elkeverjük. A húst felszeleteljük, és ezzel a mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>