Ezt az ételt előző nap kell elkészíteni,mert 1 napot állni kell hűtőben,hogy összeérjenek az ízek!!
A
csirkemellfiléket 5 dkg-s szeletekre vágva be
sózzuk és
borsozzuk. Egy kb.. 17 centi átmérőjű és 10 centi magasságú tepsit kibélelünk
szalonnával úgy, hogy a tepsi peremén annyi
szalonna lelógjon,hogy később a rakott étel te
tejére rá tudjuk hajtogatni. A be
sózott és
borsozott húst először
lisztbe, majd felvert
tojásba és legvégül a kétféle
sajt keverékébe forgatva 1 sort a tepsibe helyezünk. Erre rakunk néhány szelet
sonkát, majd ismét bundázott
csirkemell követi, ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a hozzávalók tartanak, de úgy hogy a te
tejére hús kerüljön. Rálocsoljuk a
tejfölt és ráhajtogatjuk a lelógó
szalonnát. Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 45 percig sütjük,majd még kb.15 percig sütjük fólia nélkül. Amikor megsült, megvárjuk míg kihűl és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. Másnap deszkára boritva felszeleteljük és mikrohullámú sütőben vagy sütőben megforrósítjuk, de hidegen is kiváló. Olyan laktató, hogy csak
saláta vagy savanyúság kell mellé.
Szerző:
cicamamy Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>