Vörös currys csirke grillezett sütőtöksalátával recept
Hány személyre: 4 személyre
» Currykrém: » 2 tk. koriandermag » 1 tk. rómaikömény-mag » fél tk. szemes fekete bors » fél tk. só » 1 tk. csípős fűszerpaprika » 1 lila mogyoróhagyma, finomra vágva » 3 nagy piros csili, kimagozva és felaprítva » 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 szál thai citromfű, felvágva » 1 darab gyömbér, hámozva és felvágva » 3 ek. növényi olaj » 4-6 csirke felsőcomb, csonttal együtt, bevagdosva » Saláta: » 500 g sütőtök, meghámozva és felszeletelve » 1 nagy lila hagyma, felkarikázva, 4 ek. növényi olaj » 2 csésze spenótlevél, 1 csésze babcsíra, 3 szál újhagyma felvágva » 3 ek. kókusztej, 2 ek. friss lime-lé » 2 ek. thai halmártás » 1 tk. finomra reszelt pálmacukor
Currykrém:
Pirítsuk meg a koriandert-és a rómaikömény-magot egy serpenyőben, majd tegyük egy mozsárba, és a sóval őröljük meg. Adjuk hozzá a hagymát, a csilit, a fokhagymát, a citromfüvet, a gyömbért, és dolgozzuk pasztává. Keverjük hozzá az olajat is. Tegyük a krémbe a csirkét, forgassuk jól át, és lefedve hagyjuk a hűtőben 4 órát állni.
Melegítsük elő a grillsütőt.
A salátához kenjük meg a sütőtököt és a hagymát olajjal, majd süssük meg őket. Tegyük egy tálba a sütőtököt, a hagymát, a spenótot, a babcsírát és az újhagymát. keverjük össze a kókusztejet, a lime-levet, a halmártást és a pálmacukrot. Öntsük az egészet a salátára. Grillezzük meg a csirkét, és forrón tálaljuk a salátával.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 20 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom