Jamaicai jerk csirkecombok babos rizzsel receptHány személyre: 4 személyre
» A jerk ízesítőhöz:
» 3 lila
hagyma, 2 szál új
hagyma, félbevágva
» 1-2 csili, kimagozva és vágva
» 2 gerezd
fokhagyma, félbevágva
» 2 ek. világos barna
cukor, 1 ek. őrölt szegfű
bors» 2 tk. szárított
kakukkfű, 1 tk. őrölt
fahéj» fél tk. őrölt
szerecsendió. 1/4 tk. őrölt
szegfűszeg» 2 ek.
fehérborecet, 1 ek. növényi olaj
» Csirke:
» 8 csirke al
sócomb, bevagdosva
» 4 csésze
chilis-
korianderes
ananászsalsa
» 1 ek. növényi olaj
» Babos
rizs:
» 2 ek. növényi olaj
» 1,5 csésze hosszú szemű
rizs» 1 gerezd
fokhagyma, finomra aprítva
» 1 konzerv
kókusztej, 3/4 csésze
víz» 1 vörös vesebab konzerv
» 2 szál új
hagyma, felszeletelve
Salsa:
Fél friss
ananász, meghámozva és kockára vágva, fél csésze durvára vágott
korianderzöld, 2 piros csili, finomra vágva és kimagozva, 2 ek. pörkölt földi
mogyoró, durvára vágva, 2 ek. friss
lime-lé, 1 ek. thai h
almártás, 2 ek. finomra reszelt pálma
cukor, 1 tk. frissen reszelt
gyömbér, 1 tk. szezámolaj.
Keverjük össze az
ananászt, a
koriandert, a csilit, és a
mogyorót. Egy másik edényben forgassuk össze a
lime-levet, a h
almártást, a pálmacukrot, a
gyömbért és az olajat. Addig keverjök, míg a
cukor feloldódik. A keveréket öntsük az
ananászhoz, és forgassuk át.
A jerk ízesítső:
Tegyük turmixgépbe a
mogyoróhagymát, az új
hagymát, a csilit, a
fokhagymát, a barna cukrot, a szegfű
borsot, a kakukkfüvet, a
fahéjat, a
szerecsendiót és a
szegfűszeget. Keverjük darabosra, majd adjuk hozzá az
ecetet és az olajat. Dolgozzuk simára. A csirkét dörzsöljük be az ízesítővel, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő.
rizs:
Hevtísük fel az olajat, tegyük bele a
rizst, a
fokhagymát, és keverjük össze. Öntsük rá a
kókusztejet, a vizet, és forraljuk össze. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára a
rizst.
A csirkét süssük meg a grillsütőm, majd forrón tálalajuk a babos rizzsel és a salsával.
Előkészület: 45 perc.
Főzési, sütési idő: 25-35 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>