A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
Ezután papírtörlőn,vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön,mikor sül.)
Bő olajban kisütjük a szárnyakat,minden ízesítés nélkül,kb.10-15 percig,hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője,süsse nyugodtan abban.
Amikor készen vannak a szárnyak,nekilátunk a máznak,amihez egy lábasban a
mézet felmelegítjük.
Beletesszük a
citrom-,és
narancslevet,majd a
gyömbért és a
fokhagymát. Ahogyan felfő a lé,és elkezd felfutni,visszaveszünk a tűzből,és kavarjuk folyamatosan.
Beletesszük a
ketchupot és az őrölt színes
borsot.
Végül a sötét
szójaszószt öntjük bele,és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb.20-25 percig tart.
Amikor készen vagyunk a szósszal,félretesszük,és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
A wokba beleöntjük a
mogyoróolajat,és beledobjuk a
gyömbérszeletet,majd amikor kissé megbarnult,ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
Miután átforgattuk őket,ráöntjük az összes mázat,és nagy lángon 5 percig sütjük,miközben gondosan átforgatjuk,hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
Lefedjük,és kis lángon még kb.10-15 percig pároljuk és kész.
Előkészület:20 perc
Főzés:25 perc
Sütés:40 perc
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>