Elkészítési idő: kb 70 perc
Energiatartalom: 347 kcal/1450 kj adagonként
Egy nagyobb lábasban tegyünk oda 2 liter vizet, és hagyjuk felforrni.
Közben a
citromot mossuk meg, és vágjuk félbe, az egyik felet tegyük félre, a másikat pedig vágjuk szeletekre. A
sárgarépát mossuk meg, hámozzuk, majd szeleteljük fel. A vörös
hagymát valamennyire tisztítsuk meg, de még ne hámozzuk meg. Ha a
víz közben felforrt, akkor tegyük bele az előkészített
sárgarépát, vörös
hagymát és
citromot. Továbbá öntsük bele a bort, és rakjuk bele a babérleveleket is. Így főzzük tovább fél órán át.
Közben a
pisztrángokat hideg, folyó
víz alatt mossuk meg, de a bőrüket hagyjuk rajtuk. Ha letelt a fél óra tegyük bele a lébe a
pisztrángokat, és adjuk hozzá a
sót is. Egyszer hagyjuk felforrni. Majd a legkisebb lángon (nem takarékon) főzzük tovább 20 percen át. Onnan tudjuk, hogy megfelelően megfőtt a hal, hogy a
pisztrángok úszóit ki lehet húzni könnyen. Közben a
petrezselyemzöldjét mossuk meg, és aprózzuk fel.
Ha megfőttek a halak emeljük ki a léből, és fektessük egy tálra. Szórjuk rá díszítésnek a petrezselymet, és díszíthetjük a maradék
citrommal, vagy a lében főtt zöldségekkel is.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>