» vaj » 14 előfőzött lasagnelap » 800 ml besamelmártás » Csirkés-erdei gombás szósz: » 2 ek. olívaolaj » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 1 apróra vágott hagyma » 250 g csíkokra vágott erdei gomba » 300 g apróra vágott sovány baromfihús » 80 g apróra vágott csirkemáj » 120 g kockára vágott pármai sonka » 150 ml marsala » 300 g felaprított konzervparadicsom » 1 ek. aprított bazsalikom » 2 ek. paradicsompüré » só, bors
Forrósítsunk fel olívaolajat. Dinszteljük meg benne a hagymát, gombát, fokhagymát.
Adjuk hozzá a csirkét, sonkát, májat, és pirítsuk tovább, míg a hús meg nem barnul. Keverjük bele a marsalát, bazsalikomot, paradicsomot, pürét és főzzük pár percig. Ízesítsük. Fedjük le és főzzük 30 percig.
Kivajazott felfújtforma aljára rakjunk le egy réteg lasangetésztát, majd tegyünk rá egy réteg húsos szószt, és egy réteg besamelt. Ismételjük meg kétszer, és a sort besamellal zárjuk. Szórjuk meg sajttal és 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom