» 1 l fej karfiol, rózsáira szedve, és forró vízben blansírozva » 3 db paprika (piros, zöld, sárga) 2,5 cm-es darabokra vágva » 2 cukkini, feldarabolva » 100 g apró gomba » 1 nagy fej lilahagyma, szeletelve » olajos saláta: » 325 g bulgur búza, 45 percre vízbe áztatva, majd lecsöpögtetve » 2 fej finomra vágott vöröshagyma » 2 ek. finomra vágott, friss menta » fél finomra vágott uborka » 100 ml olívaolaj » 3 citrom leve » 3 db paradicsom, meghámozva, kimagozva és apróra szelve » 1 adag páclé
Vágjuk be a paradicsomokat, tegyük forrásban lévő vízbe, és hagyjuk benne 30 másodpercig. Késsel húzzuk le a héjukat, majd vágjuk félbe és vegyük ki a magokat, majd aprítsuk fel.
Szúrjuk fel a zöldségeket a nyársra, melyet előzőleg vízbe áztattunk.
Készítsük el a páclevet, majd öntsük a zöldségekre. 1 órát hagyjuk állni.
Olajos saláta:
Tegyük a búzát egy törlőruhára, és itassuk le róla a felesleges vizet. Tegyük egy tálba a búzát, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Ízesítsük ízlés szerint.
Vegyük ki a zöldségeket a pácléből, majd süssük grillsütőn 10-12 percig. Amikor megsült helyezzük az olajos salátára.
A páclevet melegítsük fel egy lábosban, majd öntsük a zöldségekre.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom