Bundás sertésszelet mézes-mustáros szósszal receptHány személyre: 6-8
» 2 szelet sertés színhús, 1/2 - 1/2 kg
» Bunda:
» 2 csésze friss fehérkenyérmorzsa
» 6 dkg olvasztott
vaj» 1 tk. frissen nyomott
fokhagyma» 1/2 ek. szárított
oregánó» 1/2 ek. szárított
bazsalikom» 1/2 ek. szárított
petrezselyem»
só,
bors» 1 1/2 ek. pirított fenyő
mandula» 1
tojás»
mézes-
mustáros mártás:
» 1
citrom leve
» 2 ek. egész szemű
mustár» 1 ek. kukorica
liszt» 1 ek.
méz» Tálaláshoz:
» 2-3 négybe vágott, kimagozott körte
» 1 ek. olvasztott
vaj» 3 félbevágott
citrom
Vágjuk a hússzeleteket keresztbe 3-3, kb. 8 cm-es szeletre. Fektessük jól kikent, lapos tepsibe.
Keverjük össze a
tojás kivételével a bunda hozzávalóit. Verjük fel a
tojást, és adjunk a keverékhez annyit, hogy kissé megnedvesítse a kenyérmorzsát. Nyomkodjunk egy-egy adagot a hússzeletek felszínére.
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütésre. Helyezzük a tepsit az alutálca fölé, fedjük le és süssük 30 percig.
Tegyük a grillre a körtét,
citromot, és süssük oldalanként 2 percig, és kenegessük olvasztott
vajjal.
Keverjük össze a
mustáros mártás hozzávalóit, és melegítsük meg.
Öntsünk mártást a tányérokra, majd rakjuk rá a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>