Meghámozzuk a spárgát, és rögtön hideg vízbe teszzük. Eldaraboljuk, és fokoozatosan megfőzzük úgy, hogy egy szitába állítjuk a darabokat. A spárga közep
A paprika magját kiszedjük, húsát felkarikázzuk, a nagy uborkákat legyaluljuk, a hagymát felszeleteljük, majd a kisebb uborkákkal és zöld dinnyékkel együtt e
A szőlőleveleket alaposan átmossuk, majd csomókban nagy, széles szájú üvegekbe tesszük, lenyomokodjuk, majd teletöltjük sós vízzel. Lefedve jól szellőző h
Hámozzuk meg a tököt, kaparjuk ki a belsejét és gyaluljuk le. Fél órára sózzuk le, majd nyomkodjuk ki alaposan, és mossuk át hideg víz alatt. Forraljunk ecete
A tököt két órara hideg vízbe tesszük. Utána tetszés szerinti cukros-ecetes levet készítünk, majd borkénport és szalicilt teszünk bele. A tököt rövid ide
Hámozzuk meg a tököt, kaparjuk ki a belsejét és gyaluljuk le. Ezután sózzuk meg, és hagyjuk állni 1-2 órán át. az idő leteltével csavarjuk ki, és nyomkodju
A zöldségeket külön-külön félig megpároljuk, lecsöpögtetjük, majd kis kockákra vágjuk. Utána kis üvegekbe rétegezzük. Erősen ecetes, sóval, cukorral é
Tűvel megszurkáljuk a zsenge, zöld diót. 10 napig áztatjuk hideg vízben, a vizet minden nap cseréljük. 10 nap után cukorszirupot főznk, minden kiló cukorhoz 3
Ugrás a lap tetejére >>