A üvegtésztát és a
gombár külön edényben 30 percre langyos
vízbe áztatjuk. Felforralunk 2 liter
sós vizet. A zöldbabot megmossuk, és darabokra vágjuk. Kis időbe a forrásban lévő
vízbe mártjuk, majd hideg
vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Az új
hagymát felkarikázzuk, a
paprikát megmossuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk. A
fokhagymát finomra vágjuk. A tésztát és a
gombát leszűrjük, és a
gombát csíkokra vágjuk. A tésztát ollóval kisebb darabokra elvágjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a
gombát, a babot és az új
hagymát, és kevergetve 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a
fokhagymát és a
paprikát és tovább sütjük. Belekeverjük a tésztát és még egyszer lepirítjuk az egészet. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
a
citromlevet összekeverjük a zöldséglevessel, a
cukorral és a sambal oelek-kel. Az öntetet a
salátára öntjük, és jól összekeverjük. Ízlés szerint még meg
sózhatjuk. Korianderrel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>